ds 160 formu

DS-160 Formu

Amerika DS-160 Formu Nedir?

Amerika’ya gitmek isteyen kişiler, Amerika Konsolosluğu tarafından hazırlanan DS-160 adlı formu doldurmakla yükümlüdürler. Başvuru amacı ile kullanılan formun doldurulmaması halinde vize başvurusu yapılamamaktadır. Süreç sonunda alınacak olan randevu, Amerika DS 160 formudoldurulmuş ise kabul edilmektedir. Aksi takdirde başvurular reddedilmektedir. Bu nedenle de bahsi geçen formun online platform üzerinden elektronik olarak doldurulmalı ve hazır hale getirilmelidir.

Form içerisine girilmiş olan bilgilerin tamamı direkt olarak Amerika Konsolosluğu’na aktarılmaktadır. Vize başvuru süreci boyunca Amerika DS-160 formu büyük önem arz ettiği için başvuru kontrollerinde formun kontrolüne bir hayli önem verilmektedir. Oluşturulan vize başvurusunun olumlu bir şekilde sonuçlanması daha çok formun içeriğine bağlıdır. Bu nedenle de Amerika’ya seyahat edecek olan kişiler özenle ve gerçekçi bir şekilde formda yer alan her sorunun cevabını eksiksiz bir şekilde vermelidir. Form doldurulduktan sonra randevu tarihinde Vize Merkezleri’ne gidildiğinde formun bir çıktısı kişinin yanında olmalıdır. Aynı zamanda imzalı ve barkodlu olmalıdır. Bu sayede elektronik sistemler üzerinden işlem yapılabilmektedir.

DS 160 Formu Nasıl Doldurulur?

Amerika’ya gidecek olan kişiler öncelikle seyahat amacına uygun vizeye başvuruda bulunmalıdırlar. Fakat bunun için öncelikle Amerika DS-160 formu doldurulmalıdır. Bunun için de https://ceac.state.gov.tr/genniv/web adresi ziyaret edilmelidir. Site üzerinden form rahatlıkla doldurulabilmektedir. Fakat bunun için öncelikle Internet Explorer veyahut da Firefox tarayıcıları tercih edilmelidir. Formun doldurulması esnasında herhangi bir şekilde problem yaşanmaması için Amerika Konsolosluğu tarafından bu tarayıcıların kullanılması tavsiye edilmektedir. Bu sayede herhangi bir işlem sıkıntısı yaşanmamaktadır.

Amerika DS 160 formu doldurulmaya başlamadan önce bir takım işlemlerin yapılması gerekmektedir. Vize başvuruları için kişinin 5×5 cm olacak şekilde fotoğraf çektirmesi gerekmektedir. Fotoğraf, beyaz bir arka fon kullanılarak çekilmelidir ve görüntü kalitesi de minimum 600×600 olmalıdır. Yüksek kalite fotoğraflar Amerika Konsolosluğu tarafından daha çok tercih edilmektedir. Bu nedenle mümkün olduğu kadar yüksek kaliteli fotoğraf çektirmek daha yararlı olacaktır. Çekilen fotoğrafın sistem üzerinden kullanılabilmesi için scan edilmesi gerekmektedir. Scan edilmesinin ardından fotoğraf JPG formatında olabilmesi için düzenlenmelidir. Düzenlenmesinin ardından da rahatlıkla kullanılabilmesi için masa üstüne kaydedilebilir.

Amerika DS-160 formu doldurulurken güvenlik sorusu seçilmekte ve soru cevaplanmaktadır. Sorunun cevaplanmasından sonra kullanıcıya özel bir başvuru numarası verilmektedir. Bu numara ID olarak geçmektedir. Alınan ID numarası not edilmeli ve kesinlikle kaybedilmemelidir. Form doldurulduktan sonra tekrardan forma dönebilmek için bu ID numarası kullanılacaktır. Dolayısıyla mutlaka kaydedilmesi gerekmektedir.

Form doldurulmaya başlanırken ilk olarak hangi ilin konsolosluğuna başvuru yapılacağına karar verilmelidir. Türkiye’den başvuru yapacak olan kişilerin 2 farklı alternatifi bulunmaktadır. Turkey/İstanbul veya Turkey/Ankara seçimleri sistem üzerinden yapılmalıdır. Seçimin yapılmasının ardından ‘Start an Application’ butonu kullanılarak gerekli görülen bilgilerin girilmesine başlanılabilmektedir.

Amerika Konsolosluğu vize birimine yapılacak vize başvurunda kullanılacak olan formun siteye kaydedilebilmesi için her sayfanın sonunda yer alan ‘Next’ butonu kullanılmalıdır. Form eğer tamamen doldurulmamış ise veyahut da eksiklikler varsa 30 gün içerisinde tekrardan forma geri dönülebilmektedir. Forma geri dönebilmek için de daha önceki süreçte kenara not edilmiş ID numarasına ihtiyaç duyulmaktadır. Sistem tarafından verilen ID ile forma tekrardan kolaylıkla ulaşılabilmekte ve cevap verilmemiş sorular doldurulabilmektedir.

DS-160 Formu Nasıl Kaydedilir?

Başvuru için kullanılacak olan formun bilgisayar belleğine kaydedilmesi, daha sonradan tekrardan forma kolaylıkla erişim sağlanabilmesini basit hale getirmektedir. Bunun için form içerisinde yer alan ‘Save Application to File’ butonu kullanılmalıdır. İndirme penceresinin açılmasının ardından da ‘Save’ butonu seçilerek, masa üstüne kayıt işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Siteye girilerek daha sonradan tekrar forma ulaşılmak istenirse de ‘Getting Started’ kısmında yer alan ‘Import Application Date’ seçeneği kullanılarak önceki süreçlerde girilmiş olan bilgilere kolaylıkla erişilebilir. Fakat tekrardan erişim süreci sadece 30 gündür. Bu nedenle Amerika DS 160 formu üzerinden değişiklik yapabilmek için kişinin 30 gün süresi bulunmaktadır.

DS-160 Hakkında Ek Bilgiler

Form doldurulurken form içerisinde yer alan soruların her biri eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Eğer sorular boş bırakılırsa ve gerçekçi olmayan bilgiler yazılırsa başvuru reddedilebilmektedir. Bu nedenle de kişi tekrardan vize başvurusu yaparak, ek ücretler ödemek zorunda kalmaktadır. Form içerisinde yer alan sorulardan ilki, kişinin kendi adını yazacağı bölümden oluşmaktadır. Sadece bu alanda Türkçe karakterler ile giriş yapılmalıdır. Bu soru haricindeki geriye kalan tüm sorularda İngilizce karakterler kullanılmalı ve yine aynı şekilde İngilizce olarak cevaplama yapılmalıdır. İngilizce dışında Türkçe dahil herhangi bir dilde yapılan işlemler direkt olarak reddedilmektedir. Fakat İngilizce içerikli olan sorulara cevap verirken sorunun üzerine gelindiğinde sorunun sağ üst köşesinde Türkçe karşılığı belirmektedir. Bu sayede Türkçe tercüme seçeneği kullanılarak, form kolaylıkla doldurulabilmektedir.

Form doldurulurken soruların cevaplarının tamamı istisnasız İngilizce olmalıdır. Fakat formun içerisinde yer alan soruların bazılarının yanında ‘Optional’ ibaresi bulunmaktadır. Bu sorular isteğe göre doldurulmalıdır. Kişi dilerse bu soruları boş bırakabilmektedir. Kişiye uygun olmayan soruların tamamına ‘Does not Apply’ seçeneği ile cevap verilmeyebilir. Fakat bu opsiyonlardan farklı olarak doldurulması zorunlu olan alanlar doldurulmaz ise elektronik sistem, formun onaylanmasına izin vermemektedir. Kişi form içerisinde kendisine ait olan şahsi bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde forma aktarmaz ise mülakat günü bir takım problemler yaşanabilmektedir. Dolayısıyla da vize başvurusu direkt olarak reddedilebilmektedir.

Amerika DS-160 Hakkında Ek Bilgiler

Eğer formu dolduran kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değilse ‘Doesn’t Apply’ seçeneğini seçmelidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişilerin ise bu soruya cevap olarak Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı’nda yer alan kimlik numaralarını yazmaları yeterli olmaktadır. Kişi, eğer daha önceden Amerika’nın herhangi bir eyaletinde görev yapmış ise, vergi mükellef numarasına sahiptir. Soruya bu numara doğru bir şekilde girilmelidir. Fakat kişi daha önce Amerika’da çalışmamış ise bu soruya ‘Does not Apply’ butonu ile cevap verebilmektedir.

Formun doldurulmasının ardından kişinin fotoğrafını sisteme yüklemesi gerekmektedir. Çekilen biometrik fotoğraf daha önceden masa üstüne kaydedilmiş olduğu için ‘Upload’ butonu seçilerek, fotoğraf sisteme kolaylıkla yüklenebilmektedir. DS-160 formunda yer alan her gerekli soru eksiksiz bir şekilde doldurulduktan sonra formun en altında yer alan ‘Sign Application’ seçeneği işaretlenmelidir. Bu sayede elektronik olarak form imzalanmaktadır. Form doldurulurken verilen bilgilerin tamamı yemin edilmemiş beyan olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle de kişi sorulara gerçeği yansıtmayan cevaplar verdiği takdirde yanlış beyan cezası ile karşı karşıya kalabilmektedir. Dolayısıyla verilen cevapların tamamının doğru ve aslı olan cevaplar olması gerekmektedir.

Eğer Amerika vize başvurusu yapmak için başvuruda bulunan kişi okuma-yazma bilmiyor ise veyahut da formu dolduran kişi küçükse başka birinden yardım alabilmektedir. Fakat yardım alınması halinde yardımcı olan kişi veya kurumun bilgileri de forma eklenmelidir. Form içerisinde yer alan ‘Sign and Submit’ bölümünde bu bilgilerin tamamı ‘Ad-Soy ad’ olarak belirtilmelidir. Gerekli olan tüm işlemlerin bitmesinin ardından ‘Print’ butonu seçilerek, DS-160 formunun çıktısı alınabilmektedir. Hazırlanan form katlanmadan itina ile korunmalı ve randevu tarihinde başvuru merkezine götürülen diğer evrakların arasına koyulmalıdır. Sadece randevu sırasında değil, mülakat gerçekleştirilirken de DS-160 formunun kontrolü yapılabilmektedir. Bu nedenle mülakata da götürülmelidir.

DS-160 Formu S.S.S

Amerika DS-160 Formu Nedir?

Amerika Konsolosluğu tarafından hazırlanmış olan DS160 Formu ile, Amerika Vizesi Başvuru Sürecinde başvuru sahibi hakkında konsolosluk yetkililerine detaylı bilgi aktarımını sağlamak amaçlanır. Amerika Vizesi DS160 Formu online olarak doldurulmalı veİngilizce olmalıdır.

DS-160 Formu Nasıl Doldurulur?

DS160 Formu İngilizce olarak doldurulmalıdır, Türkçe karakter kullanılmamalıdır. Pasaport numaralarının yazıldığı bölümde numaralar mutlaka boşluk bırakılmadan ve tire kullanılmadan yazılmalıdır. Amerika DS160 Formunda doldurulması zorunlu olan alanlar eksik bırakıldığı durumda sistem başvurunun tamamlanmasına izin vermez.

Amerika Vize İşlemleri sayfamızdan bilgi alınız.